No se si les evidencies q em mostres són tan trascendentals com tu dius, crec i m'agrada pensar q si. De totes maneres també t'en podria dir unes cuantes q no són tan positives: com el fet q ha estats units, una poténcia, la cual poseeix una economia q esta basada en la necessitat de que hi hagi una guerra, encara tingui unes enquestes favorables al republicans com va dir tv3 fa uns mesos. El fet de q uns grup de partits polítics decideixin instaurà una partitocracia en tota regla quan decideixen passar per sobre de la voluntat d'una majoria q pel poc q se és en q es basa una democracia. Del fet de q els partits de dretes nacionalistes prenguin, en europa central i en la ultima década una mica de protagonisme.No crec q estigui perdut, pero com va dir john gray, l'evolució de la tecnología és progressiva, un descobriment ens porta a un altre i així successivament.
En canvi l'evolució ético-política com ens ha demostrat la historia, és cíclica, es van redactar uns drets humans peró ara apareixen noves formes de esclavitud, es fa més patent la divisió entre rics i pobres, la tortura no és condemnada per els paisos de la onu (ej:guantanamo).Peró pq estigui passant sempre aixó q ell va dir, és necessari q hi hagin persones dels dos bandos, dels cuals en fas distinció. Q existeixi un dualisme, una lluita constant de forces entre els valos q busquen la justicia i els de poder o riquesa.

El q no va plantejar el señor Gray és q passaria si una profunda instauració, en la societat, de valors com la justicia, aconseguissin q ja no quedessin persones amb prioritats com el el poder o els diners (o com a mínim q no tinguessin marge per fer el q els hi vingui en gana sense pensar en el q és correcte).Creieu q és possible? Estaria bé q fos així de senzill, q no fácil. De totes maneres, com be ha dit la Guida la gent estar prenent un nivell de consciencia q no ha existit mai. Será interesant veure si l'estaca tomba, seria fantastic si aixó arribés a passar.

Edu


3/27/2007

Tens raó. Hi ha evidències de que el mal i la injustícia sempre hi seran. Però no compartesc la visió cíclica del progrés polític de Gray.... quin greu que me sap no haver-lo sentit!!!!. Habermas té la teoria contrària. Això és lo maco, que la veritat es pot llegir i discutir per saber quina ens convenç més. Habermas fa un paral·lelisme entre les etapes de progrés moral de Kohlberg i el progrés polític i està convençut que tant com va les persones considerem més necessari saber dialogar.

D´acord. Apareixen noves formes d´esclavitud però el rebuig social cap a elles no té res a veure amb l´acceptació incondicional del XIX, quan la veien no només bé sinó necessària per estendre els valors de la civilització blanca... La tortura a Guantànamo és el principi del fi de l´imperi americà. L´imperi no se podrà sostenir perquè no té solidesa ètica.

És possible instaurar com a prioritaris els valors de la justícia?...... al·lotes, aprofiteu les vacances per contestar aquests pregunta tan interessant!!!! Ho creieu utòpic o possible?
La meva opinió és que sí perquè la consciència avança.

Guida

Comentarios