Sento no haver pogut venir, peró es q estem bastand atrapats en els examens...
Quan parles de la "mirada positiva en el present", et refereixes a q el canvi s'està produïnt, Pero crec q encara és poc més q una tendéncia. És cert q la gent estar més conscenciada sobre la realitat q ens envolta i cada cop veiem més clar q les coses no poden seguir així indefinidament (q s'h de fer algo). Peró penso en la gent q conec i no veig q la gent estigui disposada a fer el necessari. Ser q les coses no es veuen de la mateixa manera, peró la majoría de cops es fan igual q fins ara: les grans decissions es prenen, en la gran majoria dels casos, pensan en els diners. Es necessita molta força per cambia axió. Fins ón arribarém? Ja tenim mostres del q produeix el sistema en el q ens trobem involucrats: Extremisme islamic, calentament global, fam, epidmies, guerres... i la gent encara no reacciona.ja ho veurem...Referent a la pregunta: jo no havia dit res de q el k fet de poder escollir les nostres creences fos ningún problema per la espiritualitat. Només dic q l'espiritualitat a la carta em sembla una distrecció.No soc ateu pq crec q no es pot negar res, pel sol fet de no tenir-ne una evidéncia, peró no crec en res, sóc bastant escéptic en temes de fe. Per aixó penso q les creences no tenen gaire sentit, "la religió és l'opi del poble"(no soc comunista ;-) )

Edu

Pens que sí que estan passant coses que permeten tenir esperança. Avui mateix sentia a la ràdio que a Sudàfridca ja han començat a retornar terres robades als pagesos negres, un procés que durarà fins el 2014.... Que Bush s´està passejant per Sudamèrica (ara que ha fracassat a l´Irak) però ja no el reben com abans, ja no té credibilitat... que els hi diu que els vol ajudar a desenvolupar-se.... ja, ja, ja...... Que a Catalunya hi ha milers d´escoles on els mestres fan innovació educativa..... en resum, que tot i que sempre hi ha hagut persones que han cregut en la justícia i altres que han cregut en el poder i els diners, la diferència actual és que els ciutadans no accepten estafes, mentides, i en silenci, s´està produïnt una revolució callada, que és la de la gent que creu en l´esforç i la feina de cada dia, la dels que estudien i llegeixen per anar a discutir amb els poderosos del G-8 sobre el futur del món, la dels que lideren el moviment social (has vist el vídeo que va enviar la Dahiana?). I que depèn de tu, de noltros, tenir la mirada vers aquesta gent i escampar la idea de que és possible capgirar-ho tot, perquè el món serà el que decidirem nosaltres i no el que ens venen els mitjans. És cert el que dius de què a primera vista sembla que molta gent està apalancada i viu còmodament, però tenen capacitat per pensar i per indignar-se i qualque dia tot això sortirà.

Dilluns ens veiem al CCCB-Vattimo?
El primer que hi arribi que guardi lloc als altres!!!

Guida

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
No se si les evidencies q em mostres són tan trascendentals com tu dius, crec i m'agrada pensar q si.

De totes maneres també t'en podria dir unes cuantes q no són tan positives:
com el fet q ha estats units, una poténcia, la cual poseeix una economia q esta basada en la necessitat de que hi hagi una guerra, encara tingui unes enquestes favorables al republicans com va dir tv3 fa uns mesos. El fet de q uns grup de partits polítics decideixin instaurà una partitocracia en tota regla quan decideixen passar per sobre de la voluntat d'una majoria q pel poc q se és en q es basa una democracia. Del fet de q els partits de dretes nacionalistes prenguin, en europa central i en la ultima década una mica de protagonisme.

No crec q estigui perdut, pero com va dir john gray, l'evolució de la tecnología és progressiva, un descobriment ens porta a un altre i així successivament. En canvi l'evolució ético-política com ens ha demostrat la historia, és cíclica, es van redactar uns drets humans peró ara apareixen noves formes de esclavitud, es fa més patent la divisió entre rics i pobres, la tortura no és condemnada per els paisos de la onu (ej:guantanamo).

Peró pq estigui passant sempre aixó q ell va dir, és necessari q hi hagin persones dels dos bandos, dels cuals en fas distinció. Q existeixi un dualisme, una lluita constant de forces entre els valos q busquen la justicia i els de poder o riquesa.

El q no va plantejar el señor Gray és q passaria si una profunda instauració, en la societat, de valors com la justicia, aconseguissin q ja no quedessin persones amb prioritats com el el poder o els diners (o com a mínim q no tinguessin marge per fer el q els hi vingui en gana sense pensar en el q és correcte).
Creieu q és possible? Estaria bé q fos així de senzill, q no fácil. De totes maneres, com be ha dit la Guida la gent estar prenent un nivell de consciencia q no ha existit mai.
Será interesant veure si l'estaca tomba, seria fantastic si aixó arribés a passar.